www.skarga.net www.skarga.net
Захист прав пацієнтів та лікарів. Юридичні консультації онлайн.
 
 FAQFAQ             
            
   

Неправильне встановлення діагнозу

 
           www.skarga.net -> Отримати безкоштовну консультацію тут
::  
Irina Seniuta



: 22.05.2006
: 3

: 22, 2006 11:10 am     : Неправильне встановлення діагнозу

Я, Цмокалов Олег Олександрович, 1975 р.н. постраждав від непрофесійних дій лікарів мурачівської ЦРЛ та Ужгородської ОКЛ в результаті неправильно встановленого діагнозу - хвороби Бехчета, (яка в Україні е зареєстрована - Відповідь Держкомстату України), що призвело до тяжких наслідків - довічної інвалідності. При лікуванні застосовувалися ліки, не дозволені для медичного застосування згідно висновку заступника головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів. На мої неодноразові звернення до прокуратури Закарпатської області виносились необгрунтвані постанови з відмовою в порушенні кримінальної справи на підставі Комісійних розглядів зацікавленою стороною (вищезазначеними лікарнями), в тому числі лікуючого лікаря по хворобі Бехчета.

Окрім того постанова виносилася про відмову у порушенні кримінальної справи стосовно інших лікарів.

Постанову про відмову у порушенні кримінальної справи для подальшого оскарження прокуратура закарпатської області мені не надає.

Судово-медична експертиза на дії чи бездіяльність лікарів на встановлення причинно-наслідкового зв'язку не призначалася прокуратурою і не проводилася.

Ми маємо претензії відносно лікування до таких лікарів: Туряниця Ф.Р. - завідуючий ревматологічним відділенням ОКЛ

Лях В.В. - лікуючий лікар і головний терапевт Управління охорони здоровя Закарпатської області.

Кондрат Ольга Михайлівна - ревматолог Мукачівської ЦРЛ

Бушко Аліна Ярославівна - дільничний терапевт Мукачівської ЦРЛ.

Михайлюк - мукачівський районний терапевт

Шин Наталія Миколаївна - лікуючий лікар терапевтичного відділення стаціонару Мукачівської ЦРЛ.

Стрижак Світлана Василівні - ревматолог Ужгородської ОКЛ

Кишко М.М. - професор ревматолог.

Прошу надати мені адекватну юридичну допомогу до обставин, що зазначені вище.
Я дуже чекаю на Вашу відповідь.
Моя адреса:
Вул. Окружна 2/42, м. Мукачево, Закарпатська обл., 89601
Дом. тел.: 8-03131-26297
Олег Цмокалов
Irina Seniuta



: 22.05.2006
: 3

: 22, 2006 11:14 am     : Re: Неправильне встановлення діагнозу - Правова консультація

[quote="Irina Seniuta"]Я, Цмокалов Олег Олександрович, 1975 р.н. постраждав від непрофесійних дій лікарів мурачівської ЦРЛ та Ужгородської ОКЛ в результаті неправильно встановленого діагнозу - хвороби Бехчета, (яка в Україні е зареєстрована - Відповідь Держкомстату України), що призвело до тяжких наслідків - довічної інвалідності. [/quote]


Шановний Олеже Олександровичу!

Для ґрунтовної юридичної консультації і, звичайно, результативної, мені необхідно бачити документи по Вашій справі, знати доказову базу.
На мою думку, найбільш ефективним способом захисту у Вашому випадку буде звернення до суду за відшкодуванням моральної і матеріальної шкоди заподіяної через неналежне надання Вам медичної допомоги у порядку цивільного судочинства. З приводу кримінальної справи, то видно, що Ви вже звертались до прокуратури, але не відомо чи Ви оскаржували постанову про відмову у порушенні кримінальної справи до вищестоящих органів прокуратури (Генеральної прокуратури України) чи до суду.
Перш ніж вживати передбачених законом заходів захисту Ваших прав як пацієнта необхідно знати: чи маєте Ви медичну документацію на підтвердження хвороби Бехчета, туберкульозу?!; чи знайомились Ви з матеріалами перевірки в управлінні охорони здоров’я ЗОДА (додаю зразок клопотання, якщо ні!)?
Варто відзначити, що згідно чинного законодавства медичну інформацію, тобто свідчення про стан Вашого здоров'я, історію хвороби, про мету запропонованих досліджень і лікувальних заходів, прогноз можливого розвитку захворювання, у тому числі і про ризик для життя і здоров'я, Ви маєте право отримати у закладі охорони здоров’я, де проходили будь-яке медичне втручання. Ви повинні написати заяву чи клопотання на ім’я головного лікаря лікувального закладу з проханням надати медичну інформацію (внизу подаю зразок!). Таким чином, ми зможемо збирати необхідну доказову базу.
Зверніться до п. Петканича Ф., оскільки Вам потрібно адвоката або представника якому б я могла сприяти у правовій допомозі для Вас. Консультування на відстані має численні негативні фактори. Якщо ми з п. Петканичем Ф. домовимось, то можливо я зможу приїхати і допомогти Вам на місці.

Головному лікарю ..........
п. ...........
Цмокалова О.О.
Адреса: м. Мукачево, вул. Окружна, 2/42


Заява

З метою з’ясування дійсних обставин справи з приводу неналежного надання мені, Цмокалову О.О., медичної допомоги та встановлення об’єктивної істини у цій трагедії та майбутнього адекватного реагування на цей факт, керуючись ст.ст. 32, 34 Конституції України, ст. 285 Цивільного кодексу України, ст. 23 Закону України „Про інформацію”, п. „е" ст. 6, ст. 39 Основ законодавства України про охорону здоров'я, Рішенням Конституційного Суду України від 30.10.1997р. (справа К. Устименка) прошу надати мені ксерокопію історії хвороби, завірену у встановленому порядку та іншу медичну документацію щодо мене, а також інформацію про мету і методи медичних досліджень, а також проведених лікувальних заходів медичними працівниками такої то лікарні ............, у строк передбачений ст. 20 чинного Закону України „Про звернення громадян”.
У випадку відмови у наданні або умисного приховування медичної інформації від мене я буду оскаржувати дії чи бездіяльність медичних працівників безпосередньо до суду або до Міністерства охорони здоров’я України.


_____________________ О.О. Цмокалов




Начальнику Головного управління
охорони здоров’я Закарпатської обласної
державної адміністрації
п. ..........
Адреса: м. Мукачево, вул.
Цмокалова О.О.
Адреса: м. Мукачево, вул. Окружна, 2/42



Клопотання

Прошу надати для ознайомлення і ксерокопіювання матеріали перевірки за заявою Цмокало ва О.О. від „___” ________ року відповідно до ст. 18 чинного Закону України „Про звернення громадян”.




„_____” __________ року О.О. Цмокалов


Буду думати як Вам і далі допомагати, але мені потрібно ОБОВ’ЯЗКОВО матеріали справи!
З повагою, Ірина Сенюта
:   
           www.skarga.net -> Отримати безкоштовну консультацію тут : GMT + 2
1 1

 
 









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group